Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

SMOKEY EYES και το καλοκαίρι???....NAI γίνεται...



Το smokey είναι μια τεχνική που επικρατεί αρκετά χρόνια στους χώρους της ομορφιάς. Είναι μια τεχνική που ενώ φαίνεται εύκολη κρύβει κάποιες παγίδες, όπως είναι τα σωστά σβησίματα, τα σωστά περιθώρια, η σωστή τοποθέτηση και φυσικά η επιλογή των σωστών χρωμάτων. Γενικότερα είμαι λάτρης αυτής της τεχνικής και κυρίως στις σκούρες του εκδοχές.To καλοκαίρι όμως ένα τέτοιο μακιγιάζ θα φαινόταν το λιγότερο άγριο.
Ας μη ξεχνάμε το γενικότερο φαινόμενο του ότι το καλοκαίρι όλες δείχνουμε ομορφότερες. Κάτι η ξεκούραση, κάτι ο ήλιος, κάτι το μαύρισμα, κάτι η θάλασσα που απαλύνει τα περισσότερα δερματολογικά προβλήματα όλες νιώθουμε και δείχνουμε πιο φρέσκιες. Το καλοκαίρι μ'αρέσει να χρησιμοποιώ τα λεγόμενα γήινα χρώματα. Καφέ, μπεζ, γκρι ανοιχτό, δαμασκηνί είναι μόνο κάποια από τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμποιείσετε για ένα smokey που θα τραβήξει τα βλέματα.
Plus: Είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή τους καθώς τα χρώματα είναι τέτοια που τυχόν λάθος δεν θα φανεί τόσο έντονα. Περάστε με το χρώμα της προτίμησής σας όλο το κινητό βλέφαρο, ακολουθώντας το φυσικό σχήμα του ματιού σας. Αν τα μάτια σας έχουν καθοδικότητα έστω και ελαφρυά προτιμήστε να μην ακολουθείτε ακριβώς το φυσικό σας σχήμα αλλά τινάξτε λίγο το χρώμα προς τα έξω ώστε να δώσετε λίγο πιο ανοδική φορά στο βλέμμα σας. Κάντε το ίδιο και στο κάτω φλέφαρο προσπαθώντας και στα δύο να σβήνετε σταδιακά όσο πηγαίνετε προς το μέσα (κοντά στη μύτη) μέρος του ματιού.
Τώρα έρχεται η διαβάθμιση. Μ'ένα φουντωτό πινέλο κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις σε όλη τη κόγχη για να σβηστεί το χρώμα και έτσι να φαίνεται το look πιο φυσικό. Ανάλογα το χρώμα που έχετε διαλέξει μπορείτε να τοποθετήσετε και κάποιο μολύβι στο άνω και στο κάτω βλέφαρο και φυσικά και μέσα. Για παράδειγμα με κάποια ανοιχτή γκρι σκιά, κάποιο εξίσου ανοιχτό γκρι μολύβι θα έδειχνε ακόμα καλύτερο, ή με κάποια bronze ένα καφέ μολύβι που θα σβηνόταν και αυτό για να μην δείχνει άγριο. Γενικότερα είμαι της άποψης πως πάντα πρέπει να βάζουμε μολύβι μέσα στο μάτι έστω και μπεζ ή άσπρο. Ειδικά στο κάτω βλέφαρο. Γιατί έτσι το μακιγιάζ δείχνει πιο ολοκληρωμένο και απουσιάζει αυτο το αντιαισθητικό κόκκινο χρώμα που υπάρχει από φυσικού στο μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: