Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μήπως.....;

Δε ξέρω πόσοι θα συμμεριστείτε αυτή την άποψη και πόσοι θα την αναιρέσετε. Αλλά είμαι πλέον της άποψης πως μερικοί άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να είναι μόνοι τους. Και το καλύτερο μ'αυτό είναι ότι δεν έχουν πρόβλημα. Τι κάνει δυο ανθρώπους να έρθουν κοντά και να αποφασίσουν να είναι μαζί; Η ανάγκη για παρέα; Η ανάγκη για ερωτικό σύντροφο; Η ανάγκη να λες κάπου το πόνο σου; Η επιθυμία να έχεις κάποιον για να βγαίνεις έξω; Μήπως όλα αυτά μαζί; Και αν δεν χρειάζεσαι τίποτα από τα παραπάνω τι γίνεται σ'αυτή τη περίπτωση; Γιατί σε περίπτωση που αναρωτιέστε κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό σας απαντώ πως είναι. Είναι κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν ολοκληρωμένοι με την επαγγελματική τους επιτυχία. Κάποιοι άλλοι που τους αρκεί να βλέπουν το τραπεζικό τους λογαριασμό να ανεβαίνει και κάποιοι άλλοι για τους οποίους το καλύτερο αφροδισιακό είναι η δόξα και η αναγνώριση. Πως μπορείς λοιπόν να τους κατηγορήσεις μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί; Ε;.Υπάρχει άραγε κάποιο σύνδρομο του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι να μην μπορεί να βρίσκεται σε σχέση; Και όχι επεδή πνίγεται ή επειδή νιώθει περιορισμένος. Απλώς επειδή δεν μπορεί να υπάρχει σε μια τέτοια κατάσταση. Να είναι πάνω από αυτόν. Ο εγωισμός είναι η αλήθεια πως είναι ένας πολύ μεγάλος παράγοντας.
ΕΓΩΙΣΜΟΣ λοιπόν. Ο εγωισμός είναι το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου για το ατομικό συμφέρον και τη προσωπική ευημερία. Είναι είτε η αγάπη του εαυτού μας, μια έναντι του εαυτού μας καλή θέληση που φτάνει υπεράνω όλων είτε η αυταρέσκεια. Το πρώτο ονομάζεται και φιλαυτία ενώ το δεύτερο ονομάζεται και αλαζονεία.
Όλοι λένε πως ο εγωισμός πρέπει να μένει έξω από μια σχέση αλλά μεταξύ μας ποιός είναι αυτός που το έχει καταφέρει; Άλλωστε ο εγωισμός είναι μέρος του ανθρώπινου DNA και τρόπος άμυνας και προστασίας για κάποιους άλλους.
Μήπως αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά να αλλάξουν πορείας πλεύσης στη ζωή τους και να μην ασχοληθούν ποτέ με το άλλο φύλο; Γιατί στη τελική μόνο καταστροφές δημιουργούνται; Δε ξέρω. Νομίζω πως πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε. Αν δεν μάθουμε να σεβόμαστε και να ακούμε τον άλλον όλα είναι μάταια. Από εκεί ξεκινάνε όλα...



ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

ss είπε...

Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Angela
angelabrooks741 gmail.com