Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Προστατευθείτε από το κρύο

Ο χειμώνας ήρθε...Γι'αυτό για να μη σας βρει το κρύο απροετοίμαστες να μερικά μυστικά για να διατηρήσετε το φρέσκο σας λουκ ακόμα και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες...
1. Περιποιηθείτε τα χείλη σας με ένα θρεπτικό μπαλμ το οποίο μπορείτε να ανανεώνετε ανά μία ώρα σε περίπτωση που παρουσιάζετε έντονη ξηρότητα στο επίμαχο σημείο. Ιδανικά επιλέξτε ένα προϊόν με βιταμίνη Ε η οποία εξασφαλίζει εκτός από την απαραίτητη προστασία, ελαστικότητα.
2. Τον χειμώνα, το σώμα χάνει αρκετά από τα λιπαρά του στοιχεία με αποτέλεσμα το δέρμα να σκάει. Επιλέξτε ένα πλούσιο body butter αντί για μια λεπτόρρευστη κρέμα σώματος το οποίο θα κρατήσει φυλακισμένη την υγρασία στους πόρους και θα δημιουργήσει γύρω από το δέρμα μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας από το κρύο. Επιμείνετε στους αγκώνες, στα γόνατα και στις φτέρνες μιας και είναι σημεία που ταλαιπωρούνται πολύ.Και φυσικά μη αμελείτε τα πόδια σας τα οποία μένουν κλεισμένα πολλές ώρες της ημέρας.Περιποιηθείτε τα με τα κατάλληλα προιόντα που θα τα μαλακώσουν και θα τα θρέψουν σε βάθος.

3. Μην αρκεστείτε σε μια κοινή ενυδατική κρέμα προσώπου αλλά εντάξτε τουλάχιστον δύο φορές στην beaute ρουτίν
α σας μια μάσκα ενυδάτωσης που τονώνει άμεσα την επιδερμίδα αφήνοντας την λαμπερή και καθαρή.
4. Ο επαρκής ύπνος (8 ώρες την ημέρα) είναι αναγκαίος για μια υγιή «χειμερινή» επιδερμίδα. Αν δεν κοιμάστε καλά, μειώνονται τα επίπεδα του οξυγόνου και τα κύτταρα δεν μπορούν να ανανεωθούν γρήγορα.

5. Κάτι άλλο που θα πρέπει
να προσέξετε είναι το μακιγιάζ. Η χειμωνιάτικη χλομάδα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εμφάνισή σας... Γι’ αυτό σας προτείνω η κρέμα ημέρας να περιέχει χρωστικές ουσίες που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας. Για να απαλύνετε τη ροδαλότητα στα μάγουλα, επιλέξετε ένα ρουζ σε βερικοκί αποχρώσεις. Προτιμήστε ένα make-up σε υγρή μορφή, για να αποφύγετε την ξηρότητα, και φυλάξτε τα κραγιόν που είναι σε ματ υφή.
6. Μην υποτιμάτε τη δύναμ
η του ήλιου και φοράτε αντιηλιακή προστασία ακόμα και τώρα που οι ημέρες είναι μικρές και συννεφιασμένες.
7. Έχετε πάντα στην τσάντα σας μια μικρή συσκευασία κρέμας για τα χέρια, που θα απλώνετε κάθε φορά που τα αισθάνεστε ξηρά.

8. Πριν κοιμηθείτε βάλτε εφοδιάστε το σώμα σας με κρέμες για το πρόσωπο, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια (φορέστε και ένα ζευγάρι βαμβακερά καλτσάκια) ώστε να μπορεί να τις απορροφήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη μέρα να νιώθετε φρέσκες και "ελαστικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: