Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

9+1 χρήσιμες οδηγίες για τη φροντίδα των μαλλιών σας

1. Φροντίστε να λούζεστε 2 – 3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1 - 2 φορές εάν έχετε κανονικά μαλλιά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.


2. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί και βράδυ, ώστε να πέφτουν οι νεκρές τρίχες.


3. Χρησιμοποιείστε για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.


4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.


5. Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.


6. Υιοθετήστε τον καθαρισμό της ψαλίδας μία φορά τον μήνα.


7. Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα.


8. Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά.


9. Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.


10. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα και να κάνουν πιτυρίδα.



TIP: Περιποίηση διαφόρων τύπων μαλλιώνΛιπαρά μαλλιά: Πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α) ή χολίνη. Στα πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαπούνι με βάση την πίσσα. Ξηρά μαλλιά: Δεν πρέπει να σαπουνίζονται πολύ συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη. Στα ξηρά και λεπτά μαλλιά δε συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών (π.χ. βαφές, περμανάντ κ.λπ.), οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες.Επισκεφθείτε τον φαρμακοποιό σας, ο οποίος θα εξετάσει από κοντά την περίπτωσή σας και με ολοκληρωμένη φροντίδα, λύση και συμβουλή θα σας υποδείξει τη σωστή αγωγή περιποίησης μαλλιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: