Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Λιθοθεραπεία...Μια ολοένα αναπτυσσόμενη "μόδα"



Από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο μασάζ είναι αυτή της λιθοθεραπείας. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται φυσικά δεν είναι οποιεσδήποτε κοινές πέτρες. Μη πάρετε τις πρώτες πλατιές που θα βρείτε στη παραλία λοιπόν...
Η συνήθης προέλευση τους είναι από μαύρο βασάλτη-όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ζεστές-και από λευκό μάρμαρο, αν τοποθετηθούν κρύες. Οι πρώτες επειδή δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακούς βράχους σε τήξη, είναι γεμάτες ενέργεια και μοναδικοί αγωγοί θερμότητας. Αυτές οι μικρές ‘’θερμοφόρες’’ έχουν αναλγητικές ιδιότητες που ανακουφίζουν απ’ τους μυϊκούς πόνους και αγγειοδιασταλτική δράση που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς ,ενώ τα λευκά βότσαλα από την άλλη, τοποθετούνται εναλλακτικά, τονώνοντας έτσι την μικροκυκλοφορία και την αποβολή των τοξινών.


Η λιθοθεραπεία έρχεται να αντιμετωπίσει το άγχος, της νευρικότητα, την κακή διάθεση και όλα τα μικρά ψυχοσωματικά «κακά» που προκαλούν: ατονία, ημικρανίες, δύσπνοια, στομαχικές διαταραχές εξανθήματα κ.α.


Βοηθώντας τον ενδιαφερόμενο να χαλαρώσει η λιθοθεραπεία συμβάλλει στο να ξαναβρεί την εσωτερική του ηρεμία. Βασίζοντας την ευεργετική της δράση στην ενέργεια που εκπέμπεται από τις πέτρες (ανάλογα με το σχήμα, το χρώμα, την κατασκευή και τη χημική τους σύσταση) τα κύτταρα του οργανισμού, η λιθοθεραπεία δραστηριοποιεί τη λιετουργία τους, βελτιώνοντας τον συντονισμό τους.


Κάθε άτομο έλκεται από ορισμένα χρώματα, από συγκεκριμένα σχήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους λίθους. Κάποιοι μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να αισθανθούμε καλύτερα, αντιμετωπίζοντας το στρες και τις συναισθηματικές πιέσεις τις οποιες δεχόμαστε καθημερινά. Εκεί ακριβώς έγκειται η ευεργετική ιδιότητα των λίθων, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με τον ίδιο οργανισμό. Στόχος λοιπόν του «θεραπευτή» είναι να επιλέξει τους κατάλληλους λίθους και να τους τοποθετήσει στα ενδεδειγμένα σημεία του σώματος. Σ'αυτό βοηθούν και οι ενδιαφερόμενοι, αγγίζοντας και πιάνοντας τις πέτρες στα χέρια τους, νιώθοντας τις περισσότερς φορές αισθήματα όπως ζέστη, δροσιά, χαλάρωση ή ακόμα και την εντύπωση μιας «καρδιάς που χτυπά»!


Οπως ακριβώς συμβαίνει και με το βελονισμό που εξερευνά το ενεργειακό σύστημα του ανθρώπινου σώματος, η λιθοθεραπεία λειτουργέι πάνω στα επτά κέντρα ενέργειας του ανθρώπινου σώματος, εκεί ακριβώς όπου τοποθετούνται και οι πέτρες που θα επιλέξουν ο «θεραπευτής» με τον ενδιαφερόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: