Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Aqua aerobic

Το aqua aerobic αποτελεί μια μέθοδο εκγύμνασης πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, και επόμενο είναι τώρα το καλοκαίρι να παίρνει ακόμα περισσότερο τα πάνω της γιατί συν τοις άλλοις είναι και πολύ δροσιστική.

Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα αυτής της μορφής άσκησης δεν είναι το ίδιο άμεσα όσο με τους γνωστούς τρόπους όπως είναι το aerobic, ο διάδρομος και τα όργανα, αλλά θα σας χαρίσει σφιχτούς γλουτούς, επίπεδη κοιλιά και πολύ ανεβασμένη διάθεση μιας και το νερό λειτουργεί ευεργετικά στη ψυχολογία μας.
Βασική προυπόθεση φυσικά για να συμμετέχει κάποιος είναι να γνωρίζει κολύμπι. Το aqua aerobic αποτελεί πολύ διαδεδομένη μέθοδο αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και συνιστάται ανεπιφύλακτα σε άτομα που δεν πρέπει να καταπονούν τις αρθρώσεις τους, ή πάσχουν από κάποιου είδους τραύματα που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν στατικές ασκήσεις.
Αυτή η μορφή άσκησης είναι ιδανική για άτομα με ειδικές ανάγκες, για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παχύσαρκους καθώς λόγω του νερού το σώμα απαλλάσσεται από ένα πολύ μεγαλό μέρος του βάρους του η πιθανότητα για τραυματισμούς μειώνεται κατά πολύ.
Επόμενο όμως είναι να υπάρχουν και μειονεκτήματα.Λόγω των πολλών ατόμων και της υγρασίας υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων και δερματοπαθειών ενώ αν η πισίνα στην οποία ασκείστε είναι ανοιχτή υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων από τον ήλιο.
Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πολλά γυμναστήρια είτε ιδιωτικά είτε δημόσια που να περιλαμβάνουν το aqua aerobic στα προγράμματά τους και η τιμή του πλέον έχει πέσει πολύ. Φορέστε λοιπόν το μαγιώ σας, το σκουφάκι σας και το καλύτερό σας χαμόγελο και φύγατε για τη πισίνα.

1 σχόλιο:

Βανέσσα Mαρκ. είπε...

Καλημέρα! Τι ευχάριστα διάβασα το blog σου με τον πρωινό καφέ!!! Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!