Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Η μάχη του φλοιού πορτοκαλιού...


Ανήκεις στο 90% των γυναικών που πλήττονται από τη κυτταρίτιδα; Έχεις προσπαθήσει τη μια θεραπεία μετά την άλλη, αλλά η αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού παραμένει; Τα μόνα αποτελέσματα που αφήνουν πίσω τους αυτές οι θεραπείες είναι μόνο απογοήτευση πως δεν πρόκειται να απαλλαγείτε ποτέ από αυτή; Γνωρίζω πως ο αγώνας σας με τη κυτταρίτιδα είναι μια καθημερινή πάλη. Αλλά όσο σκληρή δίαιτα ή άσκηση και αν κάνετε δεν φαίνεται ν'απαλλαγείτε.

1. Αν έχετε περιττά κιλά πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά. Δυσκολεύουν τη κυκλοφορία του αίματος, αυξάνουν τις τοξίνες και τη κατακράτηση των υγρών.

2. Καταναλώστε άφθονο νερό. Θα διώξει τις τοξίνες και θα ενυδατώσετε τον οργανισμό σας από μέσα.

3. Αποφύγετε τους καφέδες, τα αναψυκτικά, τα τηγανητά και κάθε τροφή με λίπος.

4.  Προσπαθείτε να βάλετε την άσκηση στη καθημερινότητά σας. Δεν είναι απαραίτητο να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο αν το πρόγραμμά σας (ή το ποροτοφόλι σας) δεν το επιτρέπει. Μπορείτε να κατεβείτε στη προηγούμενη στάση του λεωφορείου από αυτή που κατεβαίνετε συνήθως και να περπατήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες για να φτάσετε στο γραφείο σας (καλά όχι αν δουλεύτε στο 10ο όροφο...).

5. Να αποφεύγετε να φοράτε πολύ στενά παντελόνια (δυσκολεύεται η κυκλοφορία του αίματος) καθώς και ψηλά τακούνια.

6. Χτίσε την άμυνα του οργανισμού σου με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά μειώνοντας ταυτόχρονα και τα ποσοστά άλατος που συνήθως τις συνοδεύουν.

7. Στο εμπόριο υπάρχει τεράστια ποικιλία από προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας. Ρώτα το φαρμακοποιό σου και θα σε κατατοπίσει ως προς το ποιο είναι το ιδανικότερο για τη δική σου περίπτωση.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: