Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Eyeliner και μολύβι ματιών

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής λέει ένα ρητό. Είναι και ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας θα έλεγα εγώ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναδείξουμε ίσως το σημαντικότερο σημείο σ'ένα μικιγιάζ. Ο σωστός τρόπος που θα μας δώσει το κομψό αποτέλεσμα που αναζητάμε είναι η «ζωγραφική» γύρω από τα μάτια με λεπτές και διακριτικές γραμμές. Τα παραδοσιακά ξύλινα μολύβια είναι ανθεκτικά, με διάρκεια και είναι αγαπημένα των γυναικών μιας και κυκλοφορούν στο εμπόριο σε πληθώρα χρωμάτων. Προσοχή όμως μη σας πέσουν κάτω γιατί σπάνε εσωτερικά. Τα μολύβια kohl είναι πιο μαλακά και έντονα, ιδανικά για smoky looks. Τέλος, τα μηχανικά είναι πρακτικά, αφού δεν χρειάζεστε ξύστρα αν και χρησιμοποιούνται σχετικά δύσκολα στο εσωτερικό των ματιών. Το υγρό αϊλάινερ δίνει πολύ περισσότερη ένταση και χρώμα και κυκλοφορεί σε στυλό και σε βαζάκια, ενώ μπορεί να είναι κρεμώδες, ζελέ ή ρευστό. Όποιο τύπο και αν επιλέξετε θημηθείτε πως η υπομονή και η εξάσκηση είναι βασικοί συντελεστές.


1. Ξεβαφτείτε καλά και στη συνέχεια περάστε στο κινητό σας βλέφαρο μια ελαφριά loose πούδρα. Αν χρειάζεται, ξύστε το μολύβι σας και μαλακώστε την άκρη του με μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε το μεσαίο σας δάχτυλο στην εξωτερική γωνία του ματιού σας και ανασηκώστε το βλέφαρό σας απαλά και ελαφρώς προς τα έξω.
2. Τοποθετήστε το μολύβι στην εξωτερική γωνία του ματιού, εκεί που ξεκινούν οι βλεφαρίδες. Τραβήξτε μια γραμμή από έξω προς τα μέσα παράλληλα με τις βλεφαρίδες, κάνοντας ελαφριές και κοφτές κινήσεις και τρίβοντας το μολύβι ανάμεσα στις βλεφαρίδες για να πάει παντού το χρώμα. Σταματήστε λίγο πριν την εσωτερική γωνία και γεμίστε τυχόν κενά.
3. Χρησιμοποιώντας τον παράμεσο πιέστε ελαφρά το δέρμα στη μέση, κάτω από το μάτι σας. Τοποθετήστε το μολύβι πάνω από τις κάτω βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού και τραβήξτε μια γραμμή όπως κάνατε και στο κινητό βλέφαρο, σταματώντας λίγο πριν από την εσωτερική γωνία. Επαναλάβετε ώσπου να έχετε μια γραμμή χωρίς κενά.
4. Οι έντονες γραμμές κάνουν τα μάτια να μοιάζουν μικρότερα, συνεπώς απαλύνετε τις γωνίες με ένα σφουγγαράκι μέικαπ και περάστε μια ουδέτερη σκιά στο κινητό βλέφαρο. Για πιο δραματικό look, περάστε μια σκιά στο ίδιο ή ελαφρώς ανοιχτότερο χρώμα με το μολύβι ή το αϊλάινερ που επιλέξατε. Τελειώστε με μάσκαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: